Wie is het goede doel “Fly and Help”?

Het hoofddoel van de Reiner Meutsch Foundation FLY & HELP is het bevorderen van onderwijs. 
Met de hulp van donoren richt de stichting zich op het bouwen van nieuwe scholen in ontwikkelingslanden. De eerste vijf projecten tijdens de wereldtournee van Reiner Meutsch waren slechts het begin van een langdurige educatieve campagne van de stichting. Tot nu toe zijn meer dan 270 projecten over de hele wereld geïnitieerd, gepromoot en begeleid. Hun doel is om minimaal 40 nieuwe projecten per jaar om te zetten.


Criteria om in aanmerking te komen

Duurzaamheid, transparantie en vertrouwen.

 

Betrouwbaar, veilig en transparant gebruik van fondsen is de basis voor het vertrouwen van de donoren in het werk van de Stichting.

 

Zij werken daarom uitsluitend met lokale partnerorganisaties die jarenlange praktijkervaring hebben en de bouwwerkzaamheden voortdurend volgen.

 

De projecten die worden gefinancierd door FLY & HELP zijn onderworpen aan strenge selectiecriteria:

  • Personeel van de stichting onderzoekt, beoordeelt en selecteert persoonlijk de in aanmerking komende projecten.
  • Elk project heeft een vertrouwenspersoon.
  • De voortgang van de bouwwerkzaamheden moet regelmatig worden geverifieerd door projectrapporten.
  • Het projectgebonden gebruik van donaties moet permanent worden bekendgemaakt.
  • De projecten zijn gebaseerd op het basisidee "hulp voor zelfhulp".
  • Duurzaamheid moet worden gewaarborgd (bijvoorbeeld erkenning door de staat en financiering van de salarissen van leraren).


Reiner Meutsch vindt het belangrijk om de gefinancierde projecten ter plaatse persoonlijk te bezoeken en overtuigd te zijn van de voortgang van de bouw of om de scholen te inhuldigen. Hij gebruikt de reizen ook om naar andere in aanmerking komende projecten te kijken. 

Alle donaties stromen 1: 1 naar onze onderwijsprojecten, aangezien Reiner Meutsch alle administratieve kosten van de stichting privé betaalt of deze worden overgenomen door sponsors.