Ghijs de Bruijn

‟Je moet nooit van je hobby je beroep maken want dan gaat de lol er snel af.‟ Een goed bedoelde opmerking van pa De Bruijn. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Ghijs het tegendeel zou bewijzen…

 

Geboren (03-03-1979) en getogen in de Achterhoek begon Ghijs‟ zangcarrière aanvankelijk als geintje. Met een borrel achter de kiezen meegalmen in de dorpskroeg om vervolgens te worden uitgedaagd een cd‟tje op te nemen. Geen punt…dat doen we effe!! Uit deze cd kwamen de eerste optredens voort en al vlot kwam hij in een stroomversnelling terecht.

 

Inmiddels is Ghijs uitgegroeid tot een gerespecteerd beroepszanger. Dit is door hard werken, veel studeren en veel investeren tot stand gekomen. En dat werpt zijn vruchten af: zijn naamsbekendheid groeit in Nederland.

 

Na het winnen van een talentenjacht in Helmond, mocht Ghijs zijn eerste eigen single opnemen. Deze eerste single “Het maakt niet uit” kwam in mei 2006 op de markt.

 

Ghijs had de smaak van het opnemen van eigen nummers te pakken en werkte met Hans van Seggelen in 2007 aan zijn eerste album “In vuur en vlam, dat in september van dat jaar uitkwam. Ghijs‟ tweede album „Op eigen kracht‟ kwam uit op 28 september 2008. Een verfrissend album, opgenomen bij Manfred Jongenelis Een nieuw geluid, waar Ghijs met recht nog steeds trots op is In oktober 2010 ontmoet Ghijs Edwin van Hoevelaak in Oostenrijk. Ze gaan een samenwerking aan en werken aan Ghijs‟ derde album “Vrij”. Verscheidene poppy singles worden in 2011 en 2012 uitgebracht van dit album. Op 20 september 2012 komt „de kroon op het werk‟, als Ghijs wordt uitgeroepen tot 1 van de 10 nieuwe Nederlandstalige talenten van Nederland door BUMA NL.

 

In 2015 gaat Ghijs weer terug naar zijn oude vertrouwde studio van Manfred Jongenelis om „single-gewijs‟ zijn repertoire uit te blijven breiden met eigen nummers, die hij zelf schrijft. Met het nummer „Een echte vrouw‟ scoort Ghijs een bescheiden hitje, wat hem meteen weer op de kaart zet in 2015. Daarna kwam er ongeveer per driekwart jaar een nieuwe single uit. Zijn singles worden telkens weer goed opgepikt door de media.

 

Met een groeiend eigen repertoire en een breed scala aan Nederlandstalige, Duitstalige en Engelstalige covers, kan keer op keer een originele en pakkende setlist worden samengesteld. Het repertoire is uiterst divers: naast het levenslied en skihut feestnummers, zijn mooie engelse ballads en engels up-tempo werk in het repertoire opgenomen. Oude en nieuwe hits gemengd en een bak ervaring zorgen voor een brede basis voor een knallend feest van tien tot tachtig.


Twenty Fifteen Records BV - Tuin 8 1431LW Aalsmeer - KVK 62543024 - BTW Nummer NL854859408B01
Twenty Fifteen Records BV - Tuin 8 1431LW Aalsmeer - KVK 62543024 - BTW Nummer NL854859408B01